Δράσεις

Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και Επίσκεψη σε Καφετέρια – Πολιτιστική και Κοινωνική Δράση του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ»

Το Μουσείο Ακρόπολης στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη, επισκέφτηκαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία «ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 2024 το πρωί, με την συνοδεία των θεραπευτών τους, που ανέλαβαν την ειδικά προσαρμοσμένη για ΑμεΑ ξενάγηση τους. Η είσοδος στο Μουσείο προσφέρθηκε χωρίς την καταβολή αντιτίμου για όλους τους συμμετέχοντες στην πολιτιστική δράση και για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για την ευγενική χειρονομία εκ μέρους του Μουσείου.

Οι ωφελούμενοι, μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία, που βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης και να θαυμάσουν, τα εκθέματα της αρχαϊκής Ακρόπολης, τα γλυπτά του ναού της Αθηνάς Νίκης και του Ερεχθείου, καθώς και τα αρχιτεκτονικά μέλη των Προπυλαίων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τα γλυπτά του Παρθενώνα που εκτίθενται στον 3ο όροφο. Η πολιτιστική δράση είχε στόχο να προσφέρει στους ωφελούμενους μας νέες εμπειρίες, που έχουν στόχο την διεύρυνση της καλλιτεχνικής τους περιέργειας, την ενδυνάμωση της δημιουργικής τους έκφρασης, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων κοινωνικοποίησης.  Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί το ΚΔΗΦ και η μετάβαση τους στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε με τουριστικό λεωφορείο.

Μετά την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, επισκεφτήκαμε την καφετέρια «Le Petit Coin Est. 2020», που βρίσκεται στην Ελευσίνα, επί της οδού Περσεφόνης 15. Πρόκειται για έναν χώρο με παριζιάνικο αέρα που προσφέρει γευστικές επιλογές που καλύπτουν κάθε γαστρονομική ανάγκη, για όλες τις ώρες της ημέρας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον ιδιοκτήτη της αγαπημένης μας καφετέριας, κύριο Νικολάκη Δημήτρη, που προσέφερε δωρεάν στους ωφελούμενους μας τον καφέ και τα ροφήματα της αρεσκείας τους. Η ευγένεια και η εξυπηρέτηση του προσωπικού του μας έκανε να νιώσουμε ευχάριστα και οι ωφελούμενοι μας αποχώρησαν γεμάτοι όμορφες εικόνες και συναισθήματα.