Ανακοινώσεις, Δράσεις

Συμμετοχή σε 4μερη κατασκηνωτική διαμονή και δράσεις του θεματικού Πάρκου «The Ranch»

Στο πλαίσιο των υποστηρικτικών δράσεων  ψυχοκοινωνικής παρέμβασης που παρέχονται σε άτομα σε αναπηρία από τις δομές της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), τον Απρίλιο του 2022, συνολικά εφτά ωφελούμενοι μας συμμετείχαν σε ομαδικό πρόγραμμα 4μερης κατασκηνωτικής διαμονής και στις δράσεις του θεματικού Πάρκου “The Ranch» που βρίσκεται στο Σοφικό Κορινθίας.

Στο ομαδικό πρόγραμμα οι ωφελούμενοι των δομών μας, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις  δραστηριότητες της οργανωμένης παιδικής κατασκήνωσης και να εκπαιδευτούν προκειμένου να αξιοποιούν τα οφέλη που προσφέρει η επαφή με τη φύση και τα ζώα. Κατά την παραμονή τους περιηγήθηκαν στο θεματικό Πάρκο με το τρενάκι, έκαναν βόλτες με τα άλογα, δοκίμασαν το rodeo και έκαναν χρήση των αθλητικών και των άλλων εγκαταστάσεων του Πάρκου.

Στις ολιγοήμερες διακοπές τους, συνοδεία των θεραπευτών τους βίωσαν στιγμές δράσης, άθλησης και ψυχαγωγίας, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και στις σύγχρονες οικολογικές εγκαταστάσεις άθλησης και διαμονής του “The Ranch”. Το παιχνίδι και η επαφή με τη φύση και τα ζώα έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να αλληλεπιδράσουν,· να αναπτύξουν σχέσεις, να καλλιεργήσουν την φαντασία τους, να αποδεχθούν την διαφορετικότητα, αλλά και αν διασκεδάσουν με την καρδιά τους.

Συγκεκριμένα, στις πρωτότυπες αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες συμμετείχαν τέσσερις ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς”  και οι τρεις ένοικοι της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Ατόμων με Αναπηρία,  «ΔΗΜΗΤΡΑ».