Ανακοινώσεις, Δράσεις

Συμμετοχή των ωφελούμενων μας σε κοινοτική δράση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, με τίτλο «Μαζί παρέα στο Μουσείο»

Με μεγάλη χαρά συμμετείχαν ξανά οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», στην 2η θεματική ενότητα της δράσης του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, «Επισκέψεις και Εργαστήρια Τέχνης για Μαθητές με  Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες», που πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΗΦ, την Παρασκευή 24 Ιουνίου, 2022, με θέμα αυτή τη φορά «Πώς ήταν η καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα;»  

Με την υποστήριξη του θεραπευτικού προσωπικού του Κέντρου και τις οδηγίες της εξειδικευμένης θεραπεύτριας του ΜΚΤ, κας Λουκίας Χαϊδεμενάκη (Art Therapist & Ψυχολόγος),  στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ,  οι ωφελούμενοι μας είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αντίγραφα παιδικών παιχνιδιών που συναντάμε στην αρχαία Ελλάδα, με εικαστικά έργα ειδωλίων με ακρυλικό και πρόσωπα ειδωλίων από πηλό.  

Το βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του «παιχνιδιού» ως μέσου εμψύχωσης για συμμετοχή και προσωπική έκφραση. Μέσα από την ασφάλεια του παιχνιδιού εντάχθηκαν ποικίλα καλλιτεχνικά μέσα και διαδικασίες, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε η δημιουργική έκφραση και η συνεργασία στην ομάδα. Το βιωματικό πολιτιστικό δρώμενο, έδωσε την ευκαιρία στους ωφελούμενους μας να εκφράσουν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα, την διαφορετικότητα τους, αλλά και τα συναισθήματα τους. Τις  καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, οι ωφελούμενοι μας τις πήραν στο σπίτι τους.  

Ευχαριστούμε θερμά την κα Λουκία Χαϊδεμενάκη, Art Therapist & Ψυχολόγο, που με την ευαισθησία της και την επί σειρά ετών εμπειρία της, έδωσε την ευκαιρία στους ωφελούμενους μας να συμμετάσχουν σε κοινοτική δράση  και να βιώσουν την ψυχοθεραπευτική διάσταση της τέχνης. Το πρόγραμμα του ΜΚΤ, «Μαζί παρέα στο Μουσείο» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 και προσφέρει δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και εφήβους 5 με 17 ετών με μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.