Ανακοινώσεις, Δράσεις

Η τέχνη ως εργαλείο για την Συμπερίληψη στην Κοινότητα

Σε εικαστική δράση φιλοτέχνησης της επιφάνειας των ΚΑΦΑΟ, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς”, την Τρίτη και την Τετάρτη 6 & 7 Ιουλίου, 2022. Την δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ελευσίνας και η 2023 Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων ταλαντούχων συμπολιτών μας και την στήριξη των εταιρειών Vernilac S.A. και CosmosLac.

Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία μιας υπαίθριας έκθεσης, με μοναδικά θέματα, παρμένα από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελευσίνας, καθώς και θέματα από τους κεντρικούς άξονες δράσης της Ελευσίνας 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης.

Απώτερος στόχος της πολιτισμικής δράσης είναι, να δημιουργήσει θετικά συναισθήματα χαράς και συνοχής στις γειτονιές και την ευρύτερη κοινότητα, που μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη πόλη που αλληλεπιδρά με τους πολίτες της, αλλάζοντας τις περιβαλλοντικές στάσεις τους και ευαισθητοποιώντας τους για την αισθητική και την φροντίδα της.

Οι ωφελούμενοι με την υποστήριξη των θεραπευτών τους, θα συνεχίσουν με χαρά και αμείωτο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην δράση, προκειμένου να φιλοτεχνήσουν συνολικά 4 ΚΑΦΑΟ, συμβάλλοντας στην αναδιαμόρφωση της πόλης με εικαστικό ενδιαφέρον για την καλαισθητική στους δημόσιους χώρους της.

Η παρουσία της διαφορετικότητας και η συμπεριληπτική πρακτική με την πρόσβαση των ατόμων σε αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής της κοινότητας, είναι έργο ζωής για το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς”. Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση για συμμετοχή σε μια δράση που αποτελεί πράξη πολιτισμού και ενδυνάμωσης των συλλογικών ενεργειών μας, για την ενσωμάτωση των ατόμων σε αναπηρία στον κοινωνικό ιστό