Δράσεις

ΠΡΟ-έλευσις» Χoροθεατρική Παράσταση – Θεατρική Ομάδα Νέων ΚΔΗΦ ΑμεA «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ»

Την χoροθεατρική παράσταση με τίτλο «ΠΡΟ-έλευσις» παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Νέων του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”, με τη συμμετοχή των μουσικών της Ομάδας Yeelen – Dance & Music from West Africa in Athens, στο Θέατρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Ελευσίνας, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, 2023, και ώρα 21:00 μ.μ. Η καλοκαιρινή παράσταση συνδιοργανώθηκε από την 2023 Eleusis European Capital of Culture/2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το ΚΔΗΦ ΑμεA «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ». Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ελευσίνας για την συστηματική υποστήριξη του, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας (Κ.Ε.Δ.Ε.) καθώς και το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας , τον Όμιλο Στεφανίδη, την εταιρεία High Protection, τον Στράτο Σκαφίδα και τον Σύλλογο Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, που συνέβαλαν στην υλοποίηση της παράστασης μας, που είχε στόχο την καλλιτεχνική έκφραση των νέων μας, ως μέσον για την ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής τους υγεία.

Την χοροθεατρική παράσταση σκηνοθέτησε ο ηθοποιός , κος Ιορδάνου Αντώνιος και είναι βασισμένη στην ιστορία των ανθρώπων της Ελευσίνας από την αρχαιότητα, έως σήμερα. Με την μορφή χορικών, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, φωτιά, αέρας), ως σημαίνοντα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ξετύλιξαν με την υποστήριξη δημιουργικών φωτισμών την εξέλιξη των κοινωνιών, προσφέροντας μια εξερεύνηση της μνήμης στις ρίζες, την καταγωγή και το παρελθόν μας. Στην μικτή Θεατρική Ομάδα Νέων συμμετείχαν οι θεραπευτές του Κέντρου, ενώ οι μουσικοί της Αφρικανικής ομάδας την πλαισίωσαν με ζωντανή μουσική, εμπνευσμένη από την αφρικανική και ελληνική παράδοση, με μεγάλη ποικιλία κρουστών οργάνων.

Η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΔΗΦ, κυρία Φαρμάκη Αφροδίτη, απηύθυνε ευχαριστήριο χαιρετισμό σε όλους τους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους καλό Καλοκαίρι. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της πόλης μας, κύριο Οικονόμου Αργύρη, τόσο για την παρουσία του, όσο και για την πολύτιμη υποστήριξη του. Ο κος Οικονόμου Αργύρης στον σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε το έργο που επιτελείται και υποσχέθηκε την αμέριστη υποστήριξη του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Ζωή Στραιτούρη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού , οι κύριοι , Λεωνίδας Παπάς Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος κ΄ Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος Π.Α.Κ.Π.Π.Α. , Μενέλαος Μίχας Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πρασίνου και Επιχειρησιακής Λειτουργίας , Νικόλαος Βιλλιώτης Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. , Ηλιόπουλος Γιώργος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ΄Διοικητικών Υπηρεσιών , Δημήτρης Παπαγιάνναρος Υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας , Γιάννης Στεφανίδης Πρόεδρος Ομίλου Στεφανίδη , Γιάννης Γιαννίκος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας , Φώτης Τατάκης Δημοτικός Σύμβουλος όπως επίσης και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων κυρία Ελένη Βιολέτη Αντιπρόεδρος Πολιτιστικου Επιμορφωτικού Συλλόγου Ελευσίνας Μαγούλας “ Ο ΛΟΓΟΣ ”, Μαρία Βασιλείου Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου ,φορείς και πλήθος κόσμου. Οι θεατές, στο τέλος του χοροθεατρικού δρώμενου, χόρεψαν μαζί με τους συντελεστές και πίνοντας δροσερά ποτά που προσφέρθηκαν σε μπουφέ, τους συνεχάρησαν για την μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και τους ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι.