Δράσεις

Δράσεις Κοινωνικοποίησης του ΚΔΗΦ Αμεα “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”:  Οικολογική βιωματική εκπαίδευση με πολλή δράση.

Οικολογική δράση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαίου, 2023, για τους ωφελούμενους του «Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς”, από την πρωτοπόρο στον τομέα της Εταιρεία ανακύκλωσης «EAST – WEST GREECE». Οι ωφελούμενοι μας ως υπεύθυνοι πολίτες με ευαισθητοποίηση στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχαν στην οικολογική δράση που συντόνισε η κα Ορφανίδου Αγάπη και δημιούργησαν μπρελόκ και τσάντες από ανακυκλώσιμα υλικά, που έφεραν από το σπίτι. Με την καθοδήγηση των θεραπευτών τους, οι ωφελούμενοι μας είχαν την ευκαιρία, να έρθουν σε επαφή με μεταχειρισμένα υφάσματα και υλικά που δεν χρησιμοποιούνταν πια και παίζοντας να τα ξαναζωντανέψουν διακοσμώντας νέα αντικείμενα για καθημερινή χρήση. Κατά τη διάρκεια της δράσης έγιναν συζητήσεις για την ορθή διαχείριση των μεταχειρισμένων ενδυμάτων, των παιχνιδιών, των αξεσουάρ, των υποδημάτων, κ.α. Επίσης, για την χρήση των κάδων ανακύκλωσης και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, καθώς και την σημασία των συντονισμένων ενεργειών μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η «EAST – WEST GREECE» που συστάθηκε το 2015 στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να εγκαταστήσει δυο χιλιάδες κάδους σε 80 και πλέον συνεργαζόμενους Δήμους, σε όλη την Ελλάδα, και να παρέχει άριστες υπηρεσίες στην συλλογή, μεταφορά και διαχείριση των προϊόντων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων, έχει συλλέξει μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 τόνους μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Η δράση είχε στόχο την ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης, υπεύθυνων πολιτών, που συμμετέχουν στην προστασία του περιβάλλοντος μας και ευχαριστούμε θερμά την κα Ορφανίδου Αγάπη για την συμβολή και την συνεργασία της.