Ανακοινώσεις

Με Δράσεις Συμπερίληψης το ΚΔΗΦ ΑμεΑ “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ” κάνει την έναρξη των Φθινοπωρινών Εργασιών του

Σε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός συμμετείχαν οι ωφελούμενοι του «Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες “ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”, με την κινητοποίηση του προσωπικού και την συνοδεία των γονέων τους, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, 2023, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια, που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Στην όμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση που συμμετείχαν παρακολούθησαν τον Σταύρο Ξαρχάκο να διευθύνει επί σκηνής  πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ, και ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τα ωραιότερα  τραγούδια του, που ερμήνευσαν οι σπουδαίοι τραγουδιστές Γιάννης Κότσιρας και Ηρώ Σαΐα. Σε αυτήν την μοναδική συναυλία ακούστηκαν τραγούδια όπως «Ήτανε μια φορά» , «Το Δίχτυ» , «Πως να σωπάσω» , «Στη Σαλαμίνα» , «Φτωχολογιά» , «Όνειρο δεμένο στο μουράγιο» , «Μάτια βουρκωμένα» , «Υπομονή» , «Άπονη Ζωή» , «Καίγομαι», που ταξίδεψαν τους συμμετέχοντες στα μουσικά του έργα, δημιουργώντας τους έντονα συναισθήματα.

Στην πολιτισμική δράση συμμετείχαν συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”: κα Παπαδοπούλου Κερασιά, κα Παπαθανασίου Κωνσταντίνα, κος Τσακμακίδης Θεόδωρος, κος Καμαργιώτης Άγγελος, κα Κατσαρού Μαρία, και κα Στεφάνου Εύη, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους. Στην συναυλία συμμετείχαν ακόμη και ωφελούμενοι της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία «ΔΗΜΗΤΡΑ»: κος Φαρμάκης Βασίλης, κα Κιόρη Αννα, και κα Δημητρίου Στέλλα συνοδευόμενοι από τους θεραπευτές τους. Την συμμετοχή των ωφελούμενων υποστήριξαν με την εποπτεία τους, οι εργαζόμενες του ΚΔΗΦ, κα Καράρε Ιουλιάνα, κα Ατταλιώτη Σοφία και κα Φαρμάκη Κατερίνα.

Η συμμετοχή των ωφελούμενων μας σε τέτοιου είδους δράσεις επισφραγίζει την φιλοσοφία και τον σκοπό της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αισχύλεια για τον πολιτισμό, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την συμπερίληψη.