Ανακοινώσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΔ για ΑμεΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Σε πολιτιστικές εκδηλώσεις συμμετέχουν οι ωφελούμενοι της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ»,  που ενδυναμώνουν τις κοινωνικές  δεξιότητες τους και στοχεύουν στην ενσωμάτωση τους σε δραστηριότητες της κοινοτικής ζωής, οι οποίες αγαπούν την παράδοση.

Στις φωτογραφίες οι ωφελούμενοι της Στέγης, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 2023, με την συνοδεία της κυρίας Φαρμάκη Αφροδίτης, της κας Φαρμάκη Κατερίνας και της φροντίστριας, κας Μασταλούδη Μαρίας,  παρακολουθούν το παραδοσιακό Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας στο κλειστό χώρο της Ελαιουργικής.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου που ιδρύθηκε στην Ελευσίνα το 1945, ξεκίνησαν το Σάββατο 21 και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μεγάλη συμμετοχή είχαν στην εκδήλωση που μεταλαμπαδεύει την παράδοση, 550 χορευτές από όλη τη Ελλάδα που ανταμώθηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν χορευτές από: Λέσβο, Σύρο, Μύκονο, Πάτρα, Βάγια, Ωρωπό, Λαύριο, Αρτέμιδα, Πετρούπολη, Αχαρνές, Κόκκινο Μύλο, Φιλαδέλφεια , Ίλιον, Μεσσηνία, Νέα Παλάτια, Νέα Πέραμο, ενώ συμμετείχε και το παραδοσιακό χορευτικό της Μολδαβίας. Τους χορευτές υποστήριξαν με την μουσική και τις φωνές τους, οι Νίκος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Λάλεζας και Λευκοθέα Φιλιππίδη. 

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης συστήνονται στην ελληνική πραγματικότητα, ως ένα σύγχρονο πλαίσιο προστατευμένης ανεξάρτητης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση. Η πρώτη στην Ελευσίνα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ με τον διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΗΤΡΑ», που χρηματοδοτείται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, προσφέρει στους ωφελούμενους της ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής ένταξης. Ευχαριστούμε θερμά την κοινότητα της Ελευσίνας που αγκαλιάζει τις δραστηριότητες και τα θεραπευτικά προγράμματα της Στέγης μας.