Ανακοινώσεις

Εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» – Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, 2023

Με μια εκδήλωση αλληλεπίδρασης τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» με την υποστήριξη των θεραπευτών τους, την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, 2023, και ώρα 11:00 μ.μ-13.00μμ.

Στην εορταστική εκδήλωση που μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις, με συνέπεια την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1940, συμμετείχαν μαθητές της Α’ Τάξης, του 3ου Γυμνάσιου Ελευσίνας, καθώς και συγγενείς των ωφελούμενων που προσκλήθηκαν. Για τις ανάγκες της ανοικτής για το κοινό εκδήλωσης, που είχε τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ… ΕΙΡΗΝΗ» στήθηκαν τέσσερα εργαστήρια, στους πολυδύναμους χώρους του ΚΔΗΦ, όπου οι συμμετέχοντες:

– Στο πρώτο εργαστήριο, δημιούργησαν Κονκάρδες και πλάκες από πηλό που αποτύπωναν το σήμα της Ειρήνη

– Στο δεύτερο εργαστήριο, ζωγράφησαν σε ένα μεγάλο πλακάτ το σύμβολο της Ειρήνης, με πολύχρωμα αποτυπώματα της παλάμη τους

– Στο τρίτο εργαστήριο, που είχε ως θέμα “Πίνακας Ζωγραφικής Ειρήνη”, κατασκεύασαν έναν πίνακα που αποτύπωνε το περιστέρι ως σύμβολο της Ειρήνης

– Στο τέταρτο Εργαστήριο που είχε θέμα: “Το Δέντρο της Ειρήνης” κατασκεύασαν χειροποίητες κάρτες με σχήμα το Περιστέρι και τις κρέμασαν σε ένα μεγάλο δέντρο που στήθηκε στο Κέντρο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με τους ωφελούμενους μας και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για τα έργα ζωγραφικής, και τις άλλες καλλιτεχνικές κατασκευές, που ετοιμάζονται κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους στα προεπαγγελματικά εργαστήρια και εκτίθενται στους χώρους του Κέντρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, η κα Στραϊτούρη Ζωή, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, ο κος Παππάς Λεωνίδας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, τον  κο Γιαννίκο Ιωάννη , Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελευσίνας και την κυρία Κοβέρη Κυριακή , εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος  στον συνδυασμό ” Ελευσίνα  Μαγούλα , Όλοι Μαζί ”  

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία «Kariotis Audio & Lighting – Αφοί Καριώτη Ι.Κ.Ε.» που υποστήριξε το οπτικοακουστικό υλικό της εκδήλωσης μας, προσφέροντας μας μια τηλεόραση. Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς, τον Εθελοντή μας, κο Στράτο Σκαφίδα που μας προσέφερε από το φυτώριο που φέρει την επωνυμία του, το δέντρο που στήθηκε στο Κέντρο για τις ανάγκες της εκδήλωσης Η συστηματική κοινωνική προσφορά τους και η βοήθεια τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων μας, είναι πολύτιμη.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας σε όσους συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση μας, που πλημμύρισε εγκάρδιες ευχές για έναν κόσμο ειρηνικό γεμάτο αγάπη, χωρίς βία και πολέμους.