Δράσεις

Εναρκτήριος Αγιασμός στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”

Ο Εναρκτήριος Αγιασμός για την έναρξη των δράσεων και των προγραμμάτων του πολυδύναμου «Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες “ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», για την χρονική περίοδο 2023-2024, πραγματοποιήθηκε από τον πατέρα Βαρθολομαίο, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, 2024 και ώρα 12:00μ.μ.

Τα ατομικά και ομαδικά θεραπευτικά προγράμματα, που υλοποιούνται στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», ύστερα από νευρολογική και ψυχιατρική εκτίμηση και σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες των ωφελούμενων, στοχεύουν στην ενημέρωση, την διασύνδεση, τη ψυχοκοινωνική στήριξη, την εκπαίδευση σε δεξιότητες, καθώς και την ενδυνάμωση του κοινωνικού δεσμού των ωφελούμενων με την κοινότητα. Απώτερος στόχος είναι, ο σχεδιασμός λύσεων και η προετοιμασία των ωφελούμενων για την προστατευμένη ένταξη, στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Σε ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το προσωπικό, οι εθελοντές και οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ, υποδέχθηκαν εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, νόμιμους εκπροσώπους  του Δήμου Ελευσίνας και κοινωνικών φορέων, τις οικογένειες των ωφελούμενων, καθώς και άλλους επιφανείς φίλους και υποστηρικτές του Κέντρου και αντάλλαξαν ευχές. Στη συνέχεια, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι στις σύντομες ομιλίες τους, εξήραν το έργο που επιτελείται, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να στέκονται αρωγοί και υποστηρικτές του.

Η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΔΗΦ, κυρία Φαρμάκη Αφροδίτη, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στις δράσεις του έτους που πέρασε και σε άλλες μελλοντικές που σχεδιάζονται, προκειμένου το ΚΔΗΦ να γίνει πυρήνας πολιτισμού και δικτύωσης με φορείς κοινωνικοποίησης στην κοινότητα. Επεσήμανε πως την χρονική περίοδο 2023-2024, τα προγράμματα του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» σχεδιάζονται να δομηθούν σε 3 πυλώνες: το άτομο, την οικογένεια και την κοινότητα. Κλείνοντας αναφέρθηκε στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό, τις ειδικές θεραπευτικές και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχονται στους ωφελούμενους και τις οικογένειες τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους χυμοί και εδέσματα σε μπουφέ, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που έδωσε χαρά και χαμόγελα στους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, οι ακόλουθοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι:

1.  Λιάκος Ευάγγελος, Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων

2.  Κοσμόπουλος Ελευθέριος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

3.  Οικονόμου Αργύρης, Δήμαρχος Ελευσίνας & Πρόεδρος του Συνδυασμού “Συμφωνία Πολιτών”

4.  Ηλιόπουλος Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Ελευσίνας

5.  Στραιτούρη Ζωή, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού

6.  Γιαννίκος Γιάννη, Αστυνομικός, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας και Υπεύθυνος Δημοτικής Αστυνομίας

7.  Κριεκούκη Κατερίνα, Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας

1.  Παπακωνσταντίνου Μαρία, Διευθύντρια Ενεργοποίησης και Συμμετοχής Μαθητικής Κοινότητας – 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

9.  Χρηστάκης Χρήστος, Υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας, Πρόεδρος του Συνδυασμού  Ελευσίνα – Μαγούλα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

10.              Κακοσαίος Ευάγγελος, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Δυτικής Αττικής

11.              Τσολάκη Ευτυχία, Καθηγήτρια, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “Συμφωνία Πολιτών”

12.               Αντωνοπούλου Φανή, Ιδιοκτήτρια της εταιρείας Conik