Ανακοινώσεις, Δράσεις

Περιβαλλοντική δράση για τους σκοπούς της ενδυνάμωσης του κοινωνικού δεσμού των ωφελουμένων

Περιβαλλοντική δράση υλοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 10:00 πμ, με τον τίτλο «ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ» χαρίζοντας αγκαλιές και αγάπη στους ωφελούμενους του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς”. Τη δράση οργάνωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του «Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου», στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών και άλλων δράσεων που αναπτύσσουν, με την αιγίδα του Δήμου Ελευσίνας.

Με το σύνθημα «γιατί τα λουλούδια μιλούν στην ψυχή μας και ομορφαίνουν τον κόσμο», οι ωφελούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν κηποτεχνικές εργασίες με ασφάλεια και να ομορφύνουν με πολύχρωμα ανθοφόρα λουλούδια τον αύλειο χώρο του Συλλόγου, καθώς και να ενδυναμώσουν τον κοινωνικό δεσμό τους με την κοινότητα της Ελευσίνας, αλληλεπιδρώντας μαζί με τους Εθελοντές του Συλλόγου.
Την περιβαλλοντική δράση αγκάλιασαν με την παρουσία τους αναλαμβάνοντας δράση στις κηποτεχνικές εργασίες και στέλνοντας μηνύματα τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την αποδοχή της διαφορετικότητας, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κύριος Αργύρης Οικονόμου, και ο Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Λιάκος.
Την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης στήριξαν δυναμικά επιτελώντας την αποστολή τους και με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κύριος Παππάς Λεωνίδας και ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, κύριος Μαυρογιάννης Αθανάσιος, που προετοίμασαν τον αύλειο χώρο της ανθοφύτευσης με τα συνεργεία του Δήμου και επιμελήθηκαν επισταμένως για τις κηπουρικές εργασίες προμηθεύοντας χώμα και εργαλεία. Στην εκδήλωση έδωσε το δυναμικό παρόν του και ο Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας, κύριος Γιαννίκος Ιωάννης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του επίσης, ο κύριος Ιωάννης Στεφανίδης, πρόεδρος του Ομίλου Στεφανίδη που  προσέφερε τα πολύχρωμα άνθη και τα αναψυκτικά. Ο κύριος Στεφανίδης με τις χορηγίες του στηρίζει με συνέπεια όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις μας και τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως από καρδιάς.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, κυρία Βασιλείου Μαρία, η Γενική Γραμματέας, κυρία Μαρία Αρβανιτάκη-Καρέλου και οι Εθελοντές του Συλλόγου υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα τους ωφελούμενους μας, που τους ξενάγησαν με ενθουσιασμό στους χώρους του Συλλόγου και επιμελήθηκαν με πολλή αγάπη τα κεράσματα που τους πρόσφεραν.

Οι ωφελούμενοι μας ως ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες κάνοντας πράξη το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος, αποδέχθηκαν την πρόσκληση και συμμετείχαν με χαρά σε μια περιβαλλοντική δράση, όπου στήριξε ο Δήμος Ελευσίνας. Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν ήταν η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ενός κοινόχρηστου χώρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πόλη μας μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς μέσα από μικρές παρεμβάσεις της καθημερινότητας, που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση και ευχόμαστε η αισθητική φροντίδα και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μας να γίνει συνείδηση ότι είναι καθημερινή ευθύνη όλων μας, καθώς βελτιώνει την ποιότητα της ζωής και της ψυχικής υγείας μας.

Η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της
Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και
Κοινωνικής Ωφέλειας «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.),
Αφροδίτη Ρήγα