Ανακοινώσεις, Δράσεις

Διαδραστική θεατρική παράσταση στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ»

Την πρωτότυπη και διαδραστική θεατρική παράσταση/εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΜΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ», παρακολούθησαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Όλοι Εμείς», την Παρασκευή 20 Μαΐου, 2022, το πρωί, που παρουσίασε η θεατρική ομάδα «Ονειρόδραμα».

Στο πολυσύνθετο θεατρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συμμετείχαν με χαρά οι ωφελούμενοι μας, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να αλληλεπιδράσουν σε ένα βιωματικό εργαστήρι για την ενσυναίσθηση. Η θεατρική ομάδα «Ονειρόδραμα», γνωρίζοντας καλά την ευεργετική επίδραση του θεάτρου στην ψυχοεκπαίδευση του παιδιού, δημιούργησε πολυσύνθετα θεατρικά εργαστήρια, με βιωματικά παιχνίδια που ενθαρρύνουν τα παιδιά να επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους. Με την ενεργή συμμετοχή τους και μέσα από το πλαίσιο του θεατρικού παιχνιδιού – «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου» – εξέφρασαν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους, παρατηρώντας παράλληλα και τα συναισθήματα των άλλων. Το βιωματικό εργαστήριο τους έδωσε την δυνατότητα να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση τους και να κατανοήσουν βιωματικά έννοιες όπως η διαφορετικότητα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε τρείς ενότητες, όπου τα παιδιά στο χρονικό περιθώριο των δύο διδακτικών ωρών:

  • Α ενότητα: Παρακολούθησαν και συμμετείχαν με τον λόγο τους και διαδραστικά στην παράσταση « Μπες στα παπούτσια μου»
  • Β ενότητα: Δημιούργησαν «Το Δέντρο της Αυτοεκτίμησης» με παιχνίδια γνωριμίας και εμπιστοσύνης
  • Γ ενότητα: Συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια. Τα παιδιά με την βοήθεια των ηθοποιών, «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου, αυτοσχεδίασαν με αφορμή τη παράσταση που παρακολούθησαν παίζοντας σκηνές και δίνοντας την δική τους ερμηνεία με διαφορετικούς τρόπους και συναισθήματα.

Στο τέλος του βιωματικού εργαστηρίου χορηγήθηκε εκπαιδευτικό υλικό από την σύμβουλο ψυχικής υγείας – ειδική παιδαγωγό που επιμελήθηκε το πρόγραμμα.