Δράσεις

Δράσεις Κοινωνικοποίησης του ΚΔΗΦ Αμεα «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ»: Βόλτα στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων που υλοποιεί το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς” για τους ωφελούμενους του, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, 2022, όπου ωφελούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να θαυμάσουν το φυσικό τοπίο του μεγαλύτερου Πάρκου του Λεκανοπεδίου.

Στο Πάρκο Περιβαλλοντικών & Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων, οι ωφελούμενοι μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για άθληση, ψυχαγωγία και κοινωνικές δραστηριότητες. Περιηγήθηκαν στους κήπους, τη λίμνη, στον εκθεσιακό χώρο και θαύμασαν την ποικιλομορφία της βλάστησης, η οποία αποτελεί ένα μοναδικό σημείο φιλοξενίας πουλιών στην Αθήνα. Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2005 στο Πάρκο, με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους.

Με το σύνθημα “Παρατηρούμε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, κινούμαστε, μυρίζουμε και συζητάμε” οι ωφελούμενοι χάρηκαν την βόλτα και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια στη φύση. Στην συνέχεια, με την συνοδεία των θεραπευτών τους, απήλαυσαν την καθιερωμένη δράση «Βόλτα για καφέ», στην καφετέρια του πάρκου. Στις εγκαταστάσεις του Πάρκου τέλος έκαναν Πικ Νικ, αφού έφεραν μαζί τους το κολατσιό τους.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν, οι ωφελούμενοι μας να έρθουν σε επαφή με την φύση και να καλλιεργήσουν την αίσθηση της αρμονίας που αποπνέει. Επίσης, να εκπαιδευτούν στη διαμόρφωση ενός περιβαλλοντικού ήθους, αλλά και να βιώσουν την ευθύνη για την συμμετοχή στην προστασία και την ορθή διαχείριση των αστικών υπαίθριων χώρων. Η μετακίνηση τους πραγματοποιήθηκε με τουριστικό λεωφορείο.