Ανακοινώσεις

“Ήρθενε πάλι ο καιρός τ” αμπέλια να τρυγήσουν, στο πατητήρι του σπιτιού σταφύλια να πατήσουν” – Κοινοτικές Δράσεις του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”

Την καθιερωμένη ετήσια εμπειρία του Τρύγου βίωσαν οι ωφελούμενοι του «Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες “ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, 2023, συμμετέχοντας ενεργά σε μια αγροτική δραστηριότητα σε αμπέλι για οικιακή οινοποίηση στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Στα πλαίσια των κοινοτικών δράσεων με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, οι ωφελούμενοι μας είχαν ξανά και φέτος την ευκαιρία για μια ακόμη βιωματική εμπειρία, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά. Ο τρύγος φέτος πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό διαμέρισμα Δάφνης και οι ωφελούμενοι μας είχαν την δυνατότητα, να τρυγήσουν, να πατήσουν σταφύλια και να γίνουν αμπελουργοί, με τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής, γεγονός που αναπτύσσει κάθε χρόνο την συνέργεια μεταξύ του ΚΔΗΦ και των συμπολιτών μας στην τοπική κοινωνία.

Οι ωφελούμενοί μας με την εποπτεία των θεραπευτών τους παρακολούθησαν την παραγωγή του μούστου και έμαθαν για τη διαδικασία ζύμωσης του κρασιού, τις τοπικές ποικιλίες, την παραγωγή τσικουδιάς και για τα παράγωγα προϊόντα, όπως τη σταφίδα, τη μουσταλευριά, και το πετιμέζι, καλούδια που καταναλώνονται κυρίως το χειμώνα σε όλα τα ελληνικά σπίτια.

Οι κοινοτικές Δράσεις του ΚΔΗΦ Αμεα “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ” έχουν στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών μας με την κοινότητα, μέσα από δράσεις που υπερθεματίζουν στην βιωματική μάθηση. Μετά το πέρας της δράσης, οι ωφελούμενοι μας γευμάτισαν σε μια τοπική ταβέρνα ανταλλάσσοντας σκέψεις και συναισθήματα με ενθουσιασμό, για την μοναδική κοινοτική δράση που βίωσαν. Η μετακίνηση τους πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια με τουριστικό λεωφορείο.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους κατοίκους της περιοχής Δερβενοχωρίων για την υποστήριξη τους στο έργο μας, για τους σκοπούς της εκπαίδευσης των ωφελούμενων μας σε δραστηριότητες της κοινοτικής ζωής.