Ανακοινώσεις, Δράσεις

Δράσεις Κοινωνικοποίησης του ΚΔΗΦ Αμεα “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”: «Η Σωστή Μετακίνηση είναι Πολιτισμός»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σωστή Μετακίνηση είναι Πολιτισμός» κατάλληλα προσαρμοσμένο για άτομα σε αναπηρία, παρακολούθησαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς”, την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2022, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων του, που υλοποιούνται για τους σκοπούς κοινωνικοποίησης των ωφελούμενων του.

Το πρόγραμμα σχεδίασε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «My Grand Road», ο οποίος δραστηριοποιείται στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση πολιτών για κοινωνικά ζητήματα και το υλοποιεί σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ελευσίνας, και τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας. Ευχαριστούμε θερμά τον Υπεύθυνο του εκπαιδευτικού προγράμματος και Εθελοντή του οργανισμού «My Grand Road», κύριο Σωτήριο Γιαννόπουλο, για την συμβολή του για την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος, καθώς και την πολύτιμη στήριξη του στο έργο μας.

Μέσα από μια σειρά βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια οι ωφελούμενοι μας συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα, που διεξάγεται σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες και έμαθαν βιωματικά την σημασία της υπευθυνότητας στην κυκλοφοριακή αγωγή. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει κανείς καθημερινά στους δρόμους και να γνωρίσουν τους τρόπους να μετακινούνται με ασφάλεια σε κεντρικά σημεία της πόλης στην οποία διαβιούν. Το πρόγραμμα περιελάβανε ακόμα, την βιωματική γνώση για τα βασικά σήματα κυκλοφορίας, την ασφαλή διέλευση στους δρόμους και την μετακίνηση στα πεζοδρόμια, καθώς και την εκμάθηση πως να επιβιβάζονται-αποβιβάζονται σωστά σε αυτοκίνητα ιδιωτικής και μαζικής μεταφοράς.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Ελευσίνας βρίσκεται στη θέση Αλώνια στην περιοχή Παράδεισος και η μετακίνηση των ωφελούμενων πραγματοποιήθηκε με τα πόδια. Μέσα σ’ έναν υπέροχο και ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο 6 στρεμμάτων που έχει δημιουργήσει με φροντίδα, ευαισθησία και αγάπη ο Δήμος μας, οι ωφελούμενοι μας εκπαιδεύτηκαν βιωματικά πως να αποκτήσουν σωστές κυκλοφοριακές συμπεριφορές, και ήρθαν σε επαφή με την ευθύνη πως να μετακινηθούν με ασφάλεια. Μετά τη λήξη του προγράμματος και με την συνοδεία των θεραπευτών τους, απήλαυσαν την καθιερωμένη δράση «Βόλτα για καφέ».