Ανακοινώσεις

Εορτασμός της εθνικής επετείου της έναρξης της ελληνικής επανάστασης του 1940

Μια μικρή αντιπολεμική γιορτή οργάνωσαν οι θεραπευτές με την ενεργό συμμετοχή των ωφελούμενων του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 μ.μ, για να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης του 1940.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι ωφελούμενοι παρουσίασαν  έκθεση ζωγραφικής, με έργα εμπνευσμένα από το σημαντικό έργο «Γκουέρνικα / Guernica» του Πάμπλο Πικάσο, που πήρε τον τίτλο του από την κωμόπολη της Βόρειας Ισπανίας που καταστράφηκε από τους χιτλερικούς αεροπόρους. Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό έργο, που η  παραμόρφωση των μορφών και των αντικειμένων του, εκφράζει με τους σκοτεινούς τόνους των χρωμάτων του, την αγωνία και την φρίκη των ανθρώπων μπροστά στον πόλεμο, καθώς και τον ανθρώπινο πόνο για τη βία, τον θάνατο, και την απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι ωφελούμενοι μαζί με τους προσκεκλημένους τους, περιηγήθηκαν στην έκθεση που περιλαμβάνει έργα αποτέλεσμα ατομικής και ομαδικής συνεργασίας. Τα έργα τους περιγράφουν την σκοτεινή πλευρά του πολέμου και παράλληλα στέλνουν δυνατά εικαστικά μηνύματα ειρήνης και δημιουργικότητας, καθώς και μια νότα ελπίδας κα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Η εορταστική εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με επιλογές τραγουδιών της εποχής καθώς και με αποσπάσματα κειμένων που επιμελήθηκε η ειδική παιδαγωγός του κέντρου, με στόχο να επικοινωνηθούν μηνύματα ειρήνης και αγάπης.

Η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), κυρία Αφροδίτη Φαρμάκη με μια σύντομη ομιλία της καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τονίζοντας πως όταν αγωνίζεται κανείς για την ελευθερία του με την ψυχή του, όσο μεγάλα κι αν είναι τα εμπόδια , όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν στο τέλος θα βγει νικητής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι προσκεκλημένοι μας που στηρίζουν συστηματικά το έργο μας:

– Χονδρογιάννη Σωσώ, Δημοσιογράφος, εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του Κώτσηρα Γεώργιου, Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Βουλευτή Δυτικής Αττικής

– Λιάκος Ευάγγελος, Γραμματέας της Βουλής, Βουλευτής Δυτικής Αττικής

– Παππάς Λεωνίδας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου

– Στραϊτούρη Ζωή, Μέλος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας

– Τσάτσης Δημήτριος, Μέλος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας

– Γιαννίκος Ιωάννης, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελευσίνας

– Τζουνοπούλου Ελένη, εκπρόσωπος του γραφείου της κυρίας Σπυροπούλου Νανάς, Διευθύνουσα σύμβουλος 2023 ELEUSIS Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης

– Κουκμάς Γιάννης, Διευθυντής Ανάπτυξης και Συμμετοχής Κοινού, 2023 Ελευσίνα Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης

– Παπακωνσταντίνου Μαρία, Προϊσταμένη Αξιολόγησης Εργου, 2023 Ελευσίνα Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης

– Βασιλείου Μαρία, Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου

– Παπαδόπουλος Ανέστης, εκπρόσωπος της κοινοφελούς επιχείρησης δήμου Ασπροπύργου

– Μαρούγκας Γεώργιος, εκπρόσωπος Συλλόγου Πελοποννησίων

– Στεβή Ειρήνη, Δικηγόρος