Ανακοινώσεις

Έκθεση Ζωγραφικής του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Όλοι Εμείς»

Μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής φιλοξενεί από τις 2 έως τις 10 Νοεμβρίου η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Παλαιό Δημαρχείο της Ελευσίνας. 26 ωφελούμενοι κάθε ηλικίας του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Όλοι Εμείς», εμπνεύστηκαν από τη Guernica του Πάμπλο Πικάσσο και δημιούργησαν μοναδικά έργα για την ειρήνη, τον πόλεμο και την αγάπη, αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους στο χαρτί. 

Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Όλοι Εμείς» απευθύνεται σε άτομα άνω των 14 ετών με ψυχοδιανοητική αδυναμία, δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές και επακόλουθα προβλήματα σωματικής υγείας, καθώς επίσης και στις οικογένειές τους, τις οποίες και εντάσσει στις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις του. Βασικός άξονας της λειτουργίας του Κέντρου είναι η προσαρμογή του ωφελούμενου στην ευρύτερη κοινωνία, η αποτροπή της κοινωνικής απομόνωςής του και η βελτίωση εκείνων των δεξιοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωση και την αύξηση της διαπραγματευτικής και διεκδικητικής του ικανότητας, ώστε να ασκεί τα δικαιώματά του ως ισότιμος πολίτης.

Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας (Νικολαΐδου & Βασ. Λάσκου)

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 2 έως 10 Νοεμβρίου 2022
Δευτέρα έως Σάββατο 11:00-13:00 και 18:00-20:00
Είσοδος ελεύθερη

Ομαδικές επισκέψεις κατόπιν ραντεβού μέσω mail [email protected] ή στο τηλ. 2105562001 (εσωτ. 302)

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ

Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές)

Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)