Ανακοινώσεις

Καλοκαιρινή θεατρική παράσταση με τον φετινό τίτλο «Συγνώμη… Παρεξήγηση!»

Την καθιερωμένη καλοκαιρινή θεατρική παράσταση με τον φετινό τίτλο «Συγνώμη… Παρεξήγηση!» παρουσίασαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, “Ολοι Εμείς”, την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022, το μεσημέρι, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί το ΚΔΗΦ για τους ωφελούμενους του, αξιοποιώντας την θεατρική πράξη, ως μέσον έκφρασης και ψυχοθεραπείας.

Σε ένα μικτό θεατρικό δρώμενο με θέμα τις παρεξηγήσεις στην καθημερινότητα και με τις σκηνοθετικές παρεμβάσεις του θεατρολόγου του ΚΔΗΦ, κυρίου Ιορδάνου Αντώνη, θεραπευτές και ωφελούμενοι βίωσαν την χαρά της συμμετοχής και της θεατρικής έκφρασης, με κύριο στόχο την χαρά της ανακάλυψης των εκφραστικών μέσων που προσφέρει η μιμητική τέχνη και ο λόγος στο σώμα, ως θεραπευτικό μέσον για την ψυχική και σωματική υγεία.

Ενώνοντας τις φωνές τους σε ένα κοινό τόπο σωματικής επικοινωνίας, η θεατρική πράξη τους επέτρεψε να αλληλεπιδράσουν στην δίνη των παρεξηγήσεων και των προστριβών που προκύπτουν, προκαλώντας κωμικές καταστάσεις και άφθονο γέλιο στους θεατές. Οι τέσσερις αυτοσχεδιασμοί δημιουργήθηκαν από τους ωφελούμενους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της θεατρικής αγωγής, μελετώντας πως ένα απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να αλλάξει μια ιστορία και πώς η δύναμη της μυθοπλασίας μπορεί να οδηγήσει στη λύση-λύτρωση.

Στα πλαίσια της πολιτιστικής εκδήλωσης, η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΔΗΦ, κυρία Φαρμάκη Αφροδίτη, απηύθυνε ευχαριστήριο χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον κύριο Λιάκο Ευάγγελο, Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων και τον κύριο Τατάκη Φώτιο, Αντιδήμαρχο για θέματα της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Της Ευρώπης 2023», και την βραβευμένη ηθοποιό της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, κυρία Καλλιμάνη Μαρία, που τίμησαν με την παρουσία τους την καλλιτεχνική εκδήλωση, ως ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης υποστήριξης τους στο έργο που επιτελεί το ΚΔΗΦ, για τους σκοπούς της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων σε αναπηρία.

Η προσπάθεια μίμησης ρόλων από τους ωφελούμενους, γέμισε συγκίνηση το φιλοθεάμον κοινό, που μοιράστηκε μαζί τους συναισθήματα ενθουσιασμού, ευχάριστης έκπληξης και ξεκαρδιστικά γέλια. Οι θεατές, στο τέλος του θεατρικού δρώμενου, συνεχάρησαν όλους τους συντελεστές για την μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και τους ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι.