Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτική δράση «Pablo Picasso-Θάνος Τσίγκος: Μια συνομιλία», για τους ωφελούμενους του ΚΔΗΦ ΑμεΑ  «Όλοι Εμείς»

Στην εκπαιδευτική δράση “Pablo Picasso-Θάνος Τσίγκος: Μια συνομιλία”, συμμετείχε ομάδα ωφελούμενων του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς”, την Τετάρτη 17 Μαΐου, 2023, που διοργανώνει το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο της δράσης που έγινε με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Pablo Picasso, οι ωφελούμενοι μας προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στα ανοιχτά εργαστήρια ζωγραφικής στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν  έργα εμπνευσμένα, από τους δύο μεγάλους ζωγράφους – τον Ισπανό “πατέρα του κυβισμού” και τον Ελευσίνιο “ζωγράφο των λουλουδιών” – και να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο τους.

Στις 29 Μαΐου, 2023 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση των έργων των παιδιών και η βράβευση τους σε μια εκδήλωση που, επιπλέον, θα περιέχει παρουσιάσεις ειδικών για τους δύο μεγάλους ζωγράφους. Για τους σκοπούς της δράσης, διανεμήθηκε στα σχολεία από το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ εκπαιδευτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και προμήθειες υλικών, ώστε οι ομάδες, με την καθοδήγηση των εικαστικών τους, να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από τις τεχνικές του Πικάσο και του Τσίγκου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο ΠΑΚΠΠΑ, κύριο Παππά Λεωνίδα και την Αντιπρόεδρο, κυρία Κατερίνα Κριεκούκη, για την πρόσκληση και ευχόμαστε οι όμορφες αυτές διαδραστικές δράσεις να συμβάλουν στην συμπερίληψη και να διαμορφώνουν την στρατηγική πολιτισμού για το μέλλον στον τόπο μας.