Ανακοινώσεις

Στο «Όλοι εμείς» στεκόμαστε πλάι στις οικογένειες και τους διημερεύοντες εν μέσω Κορονοϊού

Η πανδημία από τον κορωνοϊό αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε όλοι. Συναισθήματα λύπης, άγχους, ανησυχίας, φόβου και θυμού είναι απολύτως φυσιολογικά να βιώνονται σε αυτό το πρωτόγνωρο που μας συμβαίνει. 

Η κοινωνική απομόνωση πολλές φορές οξύνει τα παραπάνω συναισθήματα. Η επικοινωνία με φίλους, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα εκτός σπιτιού είναι βοηθητική και χρειάζεται να αναπροσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και να διατηρείται με τα μέσα που προσφέρονται (τηλέφωνο, διαδίκτυο). 

Στο σπίτι, είναι σημαντική η διατήρηση μιας καθημερινής ρουτίνας που θα βοηθήσει εμάς αλλά και τα παιδιά να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. 

Καθημερινά, βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες μέσω των Μ.Μ.Ε οι οποίες εντείνουν τον φόβο και το άγχος μας. Είναι αρκετά βοηθητικό να περιορίζουμε την έκθεσή μας σε λιγότερες ώρες και να περνάμε τον χρόνο μας δημιουργικά με τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Ιδιαίτερα τα παιδιά, είναι πολύ ευάλωτα στον καταιγισμό των εικόνων και των πληροφοριών από τα ΜΜΕ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τους μιλήσουμε για αυτό που συμβαίνει, διότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι κάτι συμβαίνει και εξάλλου βλέπουν τις αντιδράσεις των γονέων τους . Αρά, χρειάζεται να τους μιλήσουμε σχετικά, αλλά με τρόπο ανάλογο της ηλικίας τους και των δυνατοτήτων τους. Παράλληλα, τα καθησυχάζουμε με την παρουσία μας αλλά και την διαθεσιμότητα μας να εκφράσουν οποιαδήποτε απορία.

Η καθημερινή ρουτίνα εκτός από τις σταθερές ημερήσιες δραστηριότητες (σταθερής ώρας πρωινής έγερσης, προσωπικής υγιεινής, μεσημεριανού γεύματος, ξεκούρασης, νυχτερινής κατάκλισης) μπορεί να εμπλουτιστεί με δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Η αναγκαστική, για την προστασίας μας, απουσία όλων μας από το κέντρο δεν σημαίνει ότι δεν στεκόμαστε πλάι στις οικογένειες και τους διημερεύοντες  αυτές τις στιγμές. Η επιστημονική ομάδα εργάζεται με διαδικτυακές συναντήσεις ετοιμάζοντας και προωθώντας υλικό στις οικογένειες των ωφελούμενων έτσι ώστε αφενός να διατηρείται η επαφή με το κέντρο και αφετέρου να δίνει λύσεις δημιουργικής απασχόλησης στις νέες συνθήκες της καθημερινότητας.

Το κέντρο μας βρίσκεται στην διάθεση των οικογενειών και των διημερευόντων μέσω:

  1. Τηλεφωνικής υποστήριξης στο 2105560464 κατά τις ώρες 9 π.μ-17.00 μ.μ
  2. Δυνατότητας στήριξης μέσω τηλεδιάσκεψης (skype)
  3. Αποστολής υλικού των ειδικοτήτων σε ηλεκτρονική μορφή 

Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας

Η επιστημονικά υπεύθυνη
Αθανασιάδου Ανθή

Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής
Φαρμάκη Αφροδίτη