Ανακοινώσεις

Ένα θερμό ευχαριστώ σε όσους στήριξαν την ίδρυση και λειτουργία της πρώτης Σ.Υ.Δ – ΑμεΑ, «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην πόλη μας

Ένα όραμα ζωής παίρνει σάρκα και οστά με τη λειτουργία της πρώτης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη της Ελευσίνας, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 1115/12.11.20, εγκριτική απόφαση της χορήγησης αδείας, από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Την ίδρυση και λειτουργία της πρώτης Σ.Υ.Δ – ΑμεΑ, με τον διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΗΤΡΑ», υλοποίησε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), μετά την επιτυχημένη 2ετή λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες “Όλοι Εμείς”, προσφέροντας στους ωφελούμενους του και τον τελικό κρίκο μιας αλυσίδας υποστηρικτικών υπηρεσιών με στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές.

Η Σ.Υ.Δ – ΑμεΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ», που στεγάζεται σε πολυτελές διαμέρισμα, στο κέντρο της Ελευσίνας, θα προσφέρει εφ’ όρου ζωής σε 3 συμπολίτες μας, άνω των 18 ετών με νοητική υστέρηση, αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση σε κατοικία και θα τους πλαισιώσει με υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμπερίληψης, από διεπιστημονική ομάδα. Ενδεικτικά, θα παρέχονται, ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, σίτιση, υγιεινή, ιματισμός, ειδική αγωγή, συμβουλευτική, διασύνδεση με θεραπευτικά προγράμματα, προώθηση σε προγράμματα εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης, προ-επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, κ.α.

Η λειτουργία της Σ.Υ.Δ – ΑμεΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ», αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση προστατευμένης κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό και απαντά στο αγωνιώδες ερώτημα των οικογενειών, «τι θα απογίνουν τα παιδιά μας όταν εμείς φύγουμε από τη ζωή;»

Ευχαριστούμε εγκάρδια, όσους μας συμπαραστάθηκαν στην υλοποίηση του οράματος μας. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη στήριξη και την προσφορά τους:

– Τον Δήμαρχο Ελευσίνας, Κύριο Οικονόμου Αργύρη

– Τον Δημοτικό Σύμβουλο Ελευσίνας, Κύριο Τσάτση Δημήτριο

– Την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ «ΑΙΓΕΑΣ» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου και τον συνεργάτη τους, κύριο Παγώνη Γεώργιο

– Τον ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και την κυρία Δημητροπούλου Γεωργία, την Επικεφαλής ΕΚΕ & Σχέσεων με τοπικές κοινωνίες Ν. Ελλάδος των ΕΛΠΕ ΑΕ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

– Το «ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ» – Φιλική Φωλιά και τους κυρίους Χαράλαμπο και Γεώργιο Πυρουνάκη συνεχιστές του σπουδαίου έργου του πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Πυρουνάκη