Ανακοινώσεις

Συμμετοχή των ωφελούμενων μας σε κοινοτική δράση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, με θέμα «Κυκλαδικός Πολιτισμός. Η ανθρώπινη μορφή».

Με μεγάλη χαρά συμμετείχαν οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», στη δράση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, «Επισκέψεις και Εργαστήρια Τέχνης για Μαθητές με  Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο μας, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, 2022. 

Στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, με τίτλο «Μαζί παρέα στο Μουσείο», και θέμα «Κυκλαδικός Πολιτισμός. Η ανθρώπινη μορφή», οι ωφελούμενοι μας για τους σκοπούς του προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ισότιμα σε κοινοτική δράση και να έρθουν σε επαφή τόσο με τις συλλογές του ΜΚΤ, αλλά και να εκφράσουν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα γενικότερα, αποκτώντας έτσι την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την εμπειρία συμμετοχής σε πολιτιστικό δρώμενο.

Με την υποστήριξη του θεραπευτικού προσωπικού του Κέντρου και τις οδηγίες της εξειδικευμένης θεραπεύτριας του ΜΚΤ στην εκπαίδευση και στην ψυχοθεραπευτική διάσταση της τέχνης, πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο με τη χρήση του «παιχνιδιού» ως μέσου εμψύχωσης για συμμετοχή και προσωπική έκφραση. Μέσα από την ασφάλεια του παιχνιδιού εντάχθηκαν ποικίλα καλλιτεχνικά μέσα και διαδικασίες, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε η δημιουργική έκφραση και συνεργασία στην ομάδα.

Το πρόγραμμα του ΜΚΤ, «Μαζί παρέα στο Μουσείο» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 και προσφέρει δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και εφήβους 5 με 17 ετών με μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας. Οι ωφελούμενοι του Κέντρου μας εμπνεύστηκαν από τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και δημιούργησαν ανθρώπινες μορφές και άλλες κατασκευές, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους. Οι ωφελούμενοι μας πήραν στο σπίτι τους τις  καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.Ευχαριστούμε θερμά την κα Λουκία Χαϊδεμενάκη, Art Therapist & Ψυχολόγο, που με την ευαισθησία της και την επί σειρά ετών εμπειρία της, έδωσε την ευκαιρία στους ωφελούμενους μας για  συμμετοχή στην τέχνη και τον πολιτισμό, καθώς και την ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών τους με την κοινότητα, συμβάλλοντας έτσι στους σκοπούς που εργαζόμαστε όλοι μας, οι οποίοι έχουν στόχο την ένταξη των ατόμων σε αναπηρία στον κοινωνικό ιστό.