Ανακοινώσεις

Σε συναυλία συμμετείχαν ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» τιμώντας την λήξη της 2003 Ελευσις – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Σε μια συγκινητική συναυλία, συμμετείχαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», που πραγματοποιήθηκε στην «Ελαιουργική», την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 2023, στο πλαίσιο του τριήμερου, εορτασμού λήξης της 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τίτλο «Μυστήριο 1 ΛΗΞΗ: ΕΝΑΡΞΗ, Μια Τελετή».

Εγκαινιάζοντας την κατάμεστη «Ελαιουργική», οι ωφελούμενοι μας γιόρτασαν με κάθε επισημότητα την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων που συγκέντρωσαν ελληνικές και διεθνείς καλλιτεχνικές παρουσίες, συμμετέχοντας στη δράση-συναυλία «Μυστήριο 125 Κοινοτική Ορχήστρα και Χορωδία Ελευσίνας», υπό την επιμέλεια του μουσικού Aleksandar Carić.

Η Περσεφόνη επιστρέφει στον Κάτω Κόσμο. Ρίχνοντας την αυλαία των δράσεων της χρονιάς οι ωφελούμενοι μας συμμετείχαν στην δράση, που περιλάμβανε χορωδία με ήχους και μελωδίες εμπνευσμένες από την ηχητική μνήμη των κατοίκων της πόλης. Συγκεκριμένα, στη δράση συμμετείχαν οι ωφελούμενοι μας: Άννα Κιόρη, Στέλλα Δημητρίου, Μικέλ Χαμσάι, Γιώργος Μουρούφας, Μαρία- Ιουλία Τιμοθέου, συνοδεία του προσωπικού του ΚΔΗΦ, κας Σπυριδούλας Σωτηροπούλου, της κας Σωτηρίας Βόγγλη, καθώς και της  Πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), κυρίας Αφροδίτης Φαρμάκη.

Στην χορωδία συμμετείχαν ακόμη μέλη του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας – Φιλική Φωλιά, μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, της Cultterra, μέλη των Κ.Α.Π.Η. Ελευσίνας, του μουσικού συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ- Φιλαρμονική Ελευσίνας- Μαγούλας, της Orquestra Criativa de Santa Maria da Feira από την Πορτογαλία, η ομάδα της 2023 Ελευσίς, ο συνθέτης – καθηγητής μουσικής Δημήτρης Ανδρώνης και μαθητές του, ο Ελευσίνιος καλλιτέχνης Αιμίλιος Μπάρτζης, και φυσικά κάτοικοι της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Δέκα διαφορετικούς χώρους αφήνει προίκα στην Ελευσίνα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα ως παρακαταθήκη, που δημιουργήθηκαν, ανακαινίστηκαν και ενεργοποιήθηκαν με αφορμή τη 2023 Ελευσίς, όπου θα φιλοξενούνται δράσεις, έργα και εκδηλώσεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Οπως: το Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, την Ελαιουργική, το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, το Αναψυκτήριο, τα X–Bowling Art Center, ΙΡΙΣ, ARKOPOLIS, ΟΣΕ – Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας, Σινέ Ελευσίς, ΟΑΣΗ – πρώην Camping. που θα στολίζουν την πόλη μας.

Ευχόμαστε η ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου κύκλου πολιτιστικών δράσεων να σηματοδοτήσει την αναγέννηση άλλων νέων με έργο ουσιαστικό για τον τόπο μας, που θα αποτελέσουν γέφυρες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και των κοινωνικών δεσμών μας στην κοινότητα.