Ανακοινώσεις

Πρώτο εντάχθηκε το κομμωτήριο και κουρείο «Mast Hair Salon» στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΣΥΔ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για την «Υποστηριζόμενη Απασχόληση» Ατόμων με Αναπηρία

Το κομμωτήριο και κουρείο «Mast Hair Salon» συμμετείχε πρωτοποριακά στο  πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υποστηριζόμενης Απασχόλησης», που υλοποιεί η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), για τους ωφελούμενους της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία, «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Για το λόγο αυτό, το ΔΣ της ΣΥΔ Αμεα «ΔΗΜΗΤΡΑ», εκφράζει τις εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχαριστίες του, στην κυρία Μαρία Ζαφειροπούλου, για την πρωτοβουλία της να εκπαιδεύει εδώ και δύο χρόνια συστηματικά, μία ώρα την εβδομάδα και ανελλιπώς, την ωφελούμενη μας Αννα Κιόρη, που συνοδεύεται στο κομμωτήριο πάντα από θεραπευτή της Στέγης. Θερμά συγχαρητήρια της εκφράζει ακόμα, για την όμορφη συνεργασία της και το τρόπο που αγκαλιάζει με αγάπη την διαφορετικότητα, δημιουργώντας ένα εργασιακό περιβάλλον συμπεριληπτικό για την ωφελούμενη μας, αίροντας παράλληλα τα αρνητικά στερεότυπα και τις προκαταλήψεις για τα άτομα με Αναπηρία.

Η Υποστηριζόμενη Διαβίωση ενισχύει το θεμελιώδες δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου με νοητική υστέρηση και υποστηρίζει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα. Το «Mast Hair Salon» που εκπαιδεύει την ωφελούμενη μας, βρίσκεται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 112, στην Ελευσίνα, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2105561747, και παρέχει υπηρεσίες σε άνδρες, σε γυναίκες και παιδιά όπως, κοπή, χτένισμα, βαφή, ανταύγειες, balayage, κ.α. Το κομμωτήριο και κουρείο μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με την περιποίηση και τις θεραπείες των μαλλιών, καθώς και  τεχνικές styling.

Στο πρόγραμμα «Υποστηριζόμενης Απασχόλησης» συμμετέχουν τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα, απασχολώντας εθελοντικά ωφελούμενους μας. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι το  πρόγραμμα υλοποιείται για τη δημιουργία ευκαιριών συμπερίληψης και εκπαίδευσης ατόμων με νοητική υστέρηση σε εργασιακά ζητήματα και δεν ισοδυναμεί με τη διαδικασία πρόσληψης σε θέση εργασίας.

Κάθε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πιλοτικό μας πρόγραμμα, ενδυναμώνει τις ενέργειες μας, για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το δίκτυο συνεργατών μας με ευαισθητοποιημένες επιχειρήσεις, ή καταστήματα, που επιθυμούν να εκπαιδεύουν εθελοντικά, άτομα με αναπηρία και να τα προετοιμάσουν για την προστατευμένη ένταξη τους στην αγορά εργασίας.