Δημιουργική Απασχόληση

Δραστηριότητες δημιουργικής και συναισθηματικής έκφρασης στη ΣΥΔ

Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης σχεδιάζονται για τους ωφελούμενους εντός και εκτός της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωση από εξειδικευμένους θεραπευτές, με στόχο να τους δώσουν νέα ερεθίσματα για να αναπτύξουν τις δεξιοτήτων τους και να βελτιώσουν την λειτουργικότητα τους σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.

Στις φωτογραφίες οι ωφελούμενοι της Στέγης με την τεχνική ντεκουπάζ και την εποπτεία της εθελόντριας μας κυρίας Τσακίρη Ευαγγελίας, διακοσμούν τα έπιπλα τους με Vintage διάθεση. Πινέλα, χρώματα, κόλλες μοτίβα και ο στόχος είναι να ενισχυθεί η δημιουργικότητα και η συναισθηματική τους έκφραση.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης συστήνονται ως ένα σύγχρονο πλαίσιο προστατευμένης ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ως τέτοιο, η Σ.Υ.Δ – ΑμεΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» εξασφαλίζει εφ’ όρου ζωής σε άτομα με Nοητική Yστέρηση ανεξάρτητη διαβίωση, προσφέροντας τους ολοκληρωμένες υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας που στηρίζουν τις δράσεις και τα θεραπευτικά προγράμματα της Στέγης μας. Η συμβολή τους είναι πολύτιμη γιατί υποστηρίζουν τους ωφελούμενους μας να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και να αισθάνονται μοναδικοί.