Ανακοινώσεις

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ»

Ενημερωτική επίσκεψη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, που συμπίπτει με την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 4 Απριλίου, 2024, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αστικής Πανίδας του Δήμου Ελευσίνας, στο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», στο πλαίσιο της μακροχρόνιας και αγαστής συνεργασίας μας με το Δήμο.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου, κα Βέζου Ευαγγελία που συντόνισε την εκπαιδευτική δράση που είχε στόχο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την εξοικείωση των ωφελούμενων με τα αδέσποτα ζώα, έφερε μαζί της για τους σκοπούς της δράσης δύο σκυλάκια. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι ωφελούμενοι μας έμαθαν σημαντικά πράγματα για τη συμπεριφορά προς τα αδέσποτα ζώα, την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και για τις υποχρεώσεις όλων μας προς αυτά για την αποφυγή της κακοποίησης τους. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα δύο σκυλιά και να μιλήσουν για την σχέση, αλλά και την θεραπευτική επαφή με τα ζώα, βιώνοντας στην πράξη το μήνυμα, πως όταν αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζώα, κάνουμε ένα βήμα προς την εξέλιξη μας.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Βέζου Ευαγγελία για την επίσκεψη και την προσαρμοσμένη ενημέρωση προς τους ωφελούμενους μας. Η δράσης ευαισθητοποίησης εκτός από ερωτήματα για τα δικαιώματα των ζώων, γέννησε και την επιθυμία των ωφελούμενων μας για ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, για ενέργειες που στοχεύουν στην υποστήριξη αδέσποτων ζώων.