Δράσεις

«Μένουμε σπίτι… και δημιουργούμε»

Συμμετοχή των ωφελούμενων μας σε δράση του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, με θέμα : «Μένουμε σπίτι… και δημιουργούμε». Η δράση έδωσε την ευκαιρία στους διημερεύοντες του Κέντρου «Ολοι Εμείς», να εκφράσουν την δημιουργικότητα και τα ταλέντα τους στην ζωγραφική και να συμμετάσχουν ισότιμα σε κοινοτική δράση.

Με μεγάλη χαρά δέχθηκαν την πρόσκληση του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, οι διημερεύοντες του Κέντρου «Ολοι Εμείς», να συμμετάσχουν με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους στην δράση, με θέμα: «Μένουμε σπίτι… και δημιουργούμε». Το τμήμα ζωγραφικής, που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του Δήμου Ελευσίνας-Μαγούλας, καθώς και τους διημερεύοντες του Κέντρου μας, να εκφράσουν τα ταλέντα τους στην ζωγραφική, αποσκοπούσε στην κινητοποίηση των παιδιών για δημιουργική απασχόληση κατά την παραμονή μας στο σπίτι, προκειμένου να προφυλαχτούμε από την Πανδημία.

Οι διημερεύοντες του Κέντρου «Ολοι Εμείς» εμπνεύστηκαν από αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε και δημιούργησαν πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, εκφράζοντας στο χαρτί συναισθήματα, σκέψεις, όνειρα, επιθυμίες και ευχές. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες όλων των συμμετεχόντων, θα ενταχθούν σε ομαδικές συνθέσεις, με σκοπό να εκτυπωθούν επάνω σε μεγάλες επιφάνειες, που θα «ντύσουν» προσόψεις κτηρίων, ή άλλα σημεία σε δημόσιους χώρους. Επίσης, το προσεχές διάστημα τα έργα ζωγραφικής θα ενταχθούν σε έκθεση που θα προγραμματιστεί, σε χώρο του Δήμου Ελευσίνας.

Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, κα Ανθη Σεβασμία που με την ευαισθησία της και την επί σειρά ετών ανθρωπιστική προσφορά της, αναζητά πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, καθώς και την ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών τους στην κοινότητα, αποδεικνύοντας και εμπράκτως την υποστήριξή της στο έργο που επιτελείται στο Κέντρο μας.