Ανακοινώσεις

Ομαδική επίσκεψη και ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη – Πολιτιστική Δράση του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ»

Την προσφάτως ανακαινισμένη έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, επισκέφτηκαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία «ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 2023 το πρωί, με την συνοδεία της προέδρου του ΚΔΗΦ, κυρίας Φαρμάκη Αφροδίτης και των θεραπευτών τους που ανέλαβαν την ειδικά προσαρμοσμένη για ΑμεΑ ξενάγηση τους.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί το ΚΔΗΦ, οι ωφελούμενοι, κλήθηκαν να θαυμάσουν περισσότερα από 1.000 αριστουργήματα της νεοελληνικής τέχνης και να αλληλεπιδράσουν μέσα από τα έργα της Ελληνικής και Ευρωπαικής ζωγραφικής που φιλοξενούνται στο κεντρικό κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης. Η πολιτιστική δράση γέμισε τους ωφελούμενους μας με χαρά και αυτοπεποίθηση.

Η ομαδική δράση είχε στόχο να προσφέρει στους ωφελούμενους μας νέα ερεθίσματα, αλλά και να τους κινητοποιήσει, να συνεχίσουν να εκφράζονται μέσα από τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης τους στο ΚΔΗΦ, με τη ζωγραφική, τη μουσική, το χορό και το Θέατρο. Η περιήγηση στην έκθεση εκτός των άλλων, τους έδωσε την ευκαιρία, να εκφράσουν συναισθήματα και να διευρύνουν την  αισθητική τους αντίληψη για την καλλιτεχνική δημιουργία στην ελληνική ζωγραφική.

Μετά την επίσκεψη στην έκθεση, κάθισαν όλοι μαζί στο όμορφο Café Ilissos, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα μοντέρνας γλυπτικής που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο. Στη συζήτηση που έγινε κατέληξαν ότι η τέχνη είναι μέσο προσωπικής έκφρασης, επικοινωνίας και απελευθέρωσης για όλα αυτά που κάθε άτομο δεν μπορεί να εκφράσει με λόγια. Η μετάβαση τους στην Εθνική Πινακοθήκη πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό πούλμαν.