Ανακοινώσεις

Τα πρώτα Χριστούγεννα θα περάσουν στη Στέγη «ΔΗΜΗΤΡΑ» οι ωφελούμενοι μας

Τα πρώτα Χριστούγεννα θα περάσουν στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα σε Αναπηρία, «ΔΗΜΗΤΡΑ» οι ωφελούμενοι μας, που στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους με γιορτινή διάθεση και ενθουσιασμό. Η Σ.Υ.Δ αποτελεί ένα σύγχρονο πλαίσιο προστατευμένης ανεξάρτητης διαβίωσης, το οποίο πλαισιώνει άτομα με νοητική υστέρηση, άνω των 18 ετών, με ένα πλέγμα υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Στόχος της λειτουργίας της είναι η ενδυνάμωση των ενοίκων, ώστε να λειτουργήσουν με αυξανόμενη αυτονομία, να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, καθώς και να προσαρμόζονται θετικά στις καθημερινές δυσκολίες.

Οι ένοικοι μαζί με το επιστημονικό προσωπικό της Σ.Υ.Δ, τις ημέρες των Χριστουγέννων διοργανώνουν εορταστικό γεύμα για τις οικογένειες τους, που θέλησαν να τους προσκαλέσουν για να ανταλλάξουν δώρα και ευχές, αλλά και για να επικοινωνήσουν τον τρόπο που αξιοποιούν καθημερινά τις δυνατότητες και την αυτονομία τους, με την εποπτεία του εξειδικευμένου προσωπικού.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και την Διεύθυνση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΜΙΛΟΥ, για την ευγενική χορηγία πετρελαίου θέρμανσης τις ημέρες των Χριστουγέννων, η οποία συμβάλλει στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους ωφελούμενους της Στέγης «ΔΗΜΗΤΡΑ». Η συστηματική υποστήριξη του ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ στο έργο που επιτελείται, αποτελεί απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας του, για τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας, όπως είναι τα άτομα σε αναπηρία. Επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη του ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ από την έναρξη της λειτουργίας της Στέγης, θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά τις Κυρίες Λασανιάνου Γεωργία και Δημητροπούλου Γεωργία για την πολύτιμη στήριξη τους στο όραμα μας.