Ανακοινώσεις, Δράσεις

Συμμετοχή στο μοντέλο “Μακροχρόνιου σχεδιασμού αθλητικής ανάπτυξης” (LTAD project) του Ο.Κ.Ε.

Σε μια μοναδική και πρωτοποριακή Αθλητική δράση συμμετείχαν οι επωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ” , σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας (Ο.Κ.Ε. BC Ελευσίνας), την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με μεγάλο κόπο και θυσίες, ο Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας, σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή για τους αθλητές του, το μοντέλο “Μακροχρόνιου σχεδιασμού αθλητικής ανάπτυξης” (LTAD project).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Αθλητικής ανάπτυξης, υποστηριζόμενο και καθοδηγούμενο επιστημονικά, σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης αθλητικής και παιδαγωγικής επιστήμης, σε συνεργασία με Έλληνες Επιστήμονες και Προπονητές, εξειδικευμένους στο μοντέλο Αθλητικής ανάπτυξης LTAD, από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Αγγλίας.

Η συμμετοχή των επωφελούμενων μας στην Αθλητική αυτή δράση, μαζί με τους αθλητές του Ο.Κ.Ε ΒC, ως απτή απόπειρα “συμπερίληψης και ενσωμάτωσης”, θεωρούμε από την πλευρά μας, πως συντελεί σε έναν πολλαπλασιασμό των ιδίων των πρωταρχικών στόχων του προγράμματος: από στοχοθετημένη αθλητική δράση, και σε “πράξη διάπλασης” ενός κοινωνικού σώματος, δίχως τα διαχωριστικά τείχη μεταξύ του “φυσιολογικού” και της “αναπηρίας”.

Ευχαριστούμε εγκάρδια, τη Διοίκηση του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας, στο πρόσωπο του Προέδρου της Κυρίου Θανάση Λίγγου, για την ένθερμη υποστήριξη των σκοπών μας, η οποία αποκρυσταλλώνετε και μέσα από την υλοποίηση αυτής της κοινής δράσης στην τοπική κοινωνία.

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής
Φαρμάκη Αφροδίτη