Ανακοινώσεις

Συμμετοχή μαθητών Λυκείου στην Διαδικτυακή Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων σε Αναπηρία

Το δυναμικό παρόν και την ευκαιρία να εκφράσουν τις θέσεις τους, είχαν οι εκπρόσωποι του δεκαπενταµελούς µαθητικού συµβουλίου από το 2ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας-Πυρουνάκειο, ως εκλεκτοί προσκεκλημένοι στην Διαδικτυακή Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα διακήρυξης των δικαιωμάτων των ατόμων με Αναπηρία», στο Δημαρχείο Ελευσίνας, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, 2021.

Την Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «Ανθρώπινα Ελλείμματα και Αναπηρία: Κομμάτι της Ανθρώπινης Ποικιλομορφίας» συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ελευσίνας – Municipality of Elefsina, το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας , το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ».

Η ενεργός συμμετοχή των εκπροσώπων των μαθητών από το 2ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας-Πυρουνάκειο, οργανώθηκε από την καθηγήτρια φιλόλογο τους, κυρία Τσολάκη Ευτυχία και ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική, ενώ προκάλεσε αίσθηση στο κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα διαδικτυακά. Οι μαθητές εκτός από τις υποστηρικτικές θέσεις που εξέφρασαν, προσέφεραν αναμνηστικό πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει τη δύναμη του κοινωνικού δεσμού. Στον πίνακα αποτυπώνονται διάφορα κοινωνικά μηνύματα, όπως η δύναμη της αλληλεγγύης στην ενδυνάμωση των ανθρωπίνων σχέσεων, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, η ελπιδοφόρα και αισιόδοξη θέση στα διάφορα ζητήματα που μας δυσκολεύουν, κ.α.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», κυρία Φαρμάκη Αφροδίτη, δώρισε τον πίνακα ζωγραφικής στο Δήμο της Ελευσίνας, σχολιάζοντας την προσδοκία της αλλαγής των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων από τις νέες γενιές. Επεσήμανε κλείνοντας, πως το έργο τέχνης των παιδιών, επιθυμεί να παραμείνει στο Δημαρχείο, ως σύμβολο της αναγκαιότητας για αλληλεγγύη και προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων για όλα τα παιδιά του κόσμου. Τόνισε, ότι ο σεβασμός στην ανθρώπινη διαφορετικότητα αποτελεί πράξη ευθύνης για τον πολιτισμό μας και τη συνοχή της κοινότητας μας.