Ανακοινώσεις, Δράσεις

Εκπαιδευτική δράση με την ομάδα Προσκόπων και Ανιχνευτών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ελευσίνας

«Έσο Έτοιμος» για κοινωνική προσφορά και για «καλλιτεχνικές δημιουργίες» ήταν η ομάδα Προσκόπων και Ανιχνευτών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ελευσίνας, την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2019, που συμμετείχε κατά τις πρωινές ώρες, στην εκπαιδευτική δράση που υλοποιήθηκε στο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”. Οι μικροί πρεσβευτές του εθελοντικού κινήματος με εργαλεία το ομαδικό παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες στη φύση, ζωγράφισαν μαζί με τους ωφελούμενους μας, στους εξωτερικούς τοίχους του Κέντρου «Ολοι Εμείς» κοινωνικά μηνύματα για τους σκοπούς της Συμπερίληψης.

Τη δράση για τους σκοπούς της ενδυνάμωσης των κοινωνικών δεσμών των νέων που απειλούνται με στιγματισμό ή και κοινωνικό αποκλεισμό, υποστήριξε και υλοποίησε με την υψηλή εποπτεία του, ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ελευσίνας, Αντισμήναρχος, κος Δημήτριος Ελένης, που τον ευχαριστούμε θερμά που στηρίζει συστηματικά το έργο μας.

Ευχαριστούμε θερμά επίσης, την εταιρία Vivechrom, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας μας και το προσωπικό του εργοστασίου της στην Ελευσίνα, για την ευγενική χορηγία των χρωμάτων και την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης, που έδωσε την δυνατότητα έκφρασης στους συμμετέχοντες.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο και υποστράτηγο, Κύριο Λεωνίδα Παππά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, για την παραχώρηση εργαλείων και την πολύτιμη βοήθεια τους για την υλοποίηση της δράσης στην κοινότητα μας, για την αποδοχή της διαφορετικότητας.