Ανακοινώσεις, Δράσεις

Εκπαιδευτικές δράσεις με «Καλλιτεχνικές δημιουργίες»

Εκπαιδευτικές δράσεις με «Καλλιτεχνικές δημιουργίες» ενώνουν τα παιδιά της κοινότητας μας για τους σκοπούς της Συμπερίληψης, τον μήνα Νοέμβριο στο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”. Μέσα από τις δράσεις καλλιτεχνικής έκφρασης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο μας και να βιώσουν μια καινούργια εμπειρία ζωγραφίζοντας με τους ωφελούμενους, τους επαγγελματίες και τους Εθελοντές στους εξωτερικούς τοίχους του Κέντρου «Ολοι Εμείς», ενισχύοντας την αλληλεπίδραση των κοινωνικών δεσμών στην τοπική κοινότητα, καθώς και την ανθρώπινη έκφραση συναισθημάτων.

Τις δράσεις για την ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών των νέων με κοινωνικές, διαπολιτισμικές ή άλλες διαφορές, που απειλούνται με στιγματισμό ή και κοινωνικό αποκλεισμό, εμπνεύστηκε και υποστήριξε θερμά, ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ελευσίνας, Αντισμήναρχος, κος Δημήτριος Ελένης, και υλοποίησε σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Κέντρου μας, σε 2 εκπαιδευτικές συναντήσεις.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, 2019 κατά τις πρωινές ώρες σε συνεργασία με την ζωγράφο και καθηγήτρια καλλιτεχνικών κυρία Βασιλική Τριβυζά και τους μαθητές της από το 4ο Γυμνάσιο Ελευσίνας, υλοποίησαν τη δράση «Καλλιτεχνικές δημιουργίες», μαζί με τους ωφελούμενους μας, όπου σε μια ποικιλία ερεθισμάτων είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν και να αναπτύξουν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα, ενώ οι επισκέπτες μέσα από την ζωγραφική ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν στην αναπηρία. Η εκπαιδευτική δράση θα επαναληφθεί την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2019 κατά τις πρωινές ώρες με ομάδα παιδιών Προσκόπων και Ανιχνευτών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ελευσίνας.

Ευχαριστούμε ένθερμα την εταιρία Vivechrom, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας μας και το προσωπικό του εργοστασίου της στην Ελευσίνα, για την ευγενική χορηγία των χρωμάτων και την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της διαδραστικής εκπαιδευτικής δράσης μας. Θα θέλαμε ακόμα, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Αντιδήμαρχο και υποστράτηγο, Κύριο Λεωνίδα Παππά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, για την παραχώρηση εργαλείων και την πολύτιμη υποστήριξη τους.

Η κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας με υπευθυνότητα αποτελεί χρέος όλων μας και όσοι στήριξαν την προσπάθεια μας τους ευχαριστούμε εγκάρδια. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κύριο Δημήτριο Ελένη που συντελεί και εμπράκτως στηρίζει το έργο μας.

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής
Φαρμάκη Αφροδίτη